Als je je afvraagt wat Reiki en Verlichting met elkaar te maken hebben. Dan moet je beginnen bij het begin:

Reiki Geschiedenis

In de 19e eeuw is Reiki herontdekt door een japanse Boeddhist genaamd Mikao Usui. Hij was opzoek naar Verlichting. En vond deze na 21 dagen vasten en mediteren, op een berg genaamd Kurama. Tijdens deze ervaring voelde hij de Reiki via zijn kruin binnenkomen. Deze ervaring heeft de basis gelegd voor het huidige Reiki systeem.

Naast de Reiki techniek heeft Mikao Usui ook een aantal leefregels omschreven waaraan je je moet houden: Op zijn gedenksteen staan de 5 Reiki Principes van de Meijikeizer.

Vandaag zal ik:

Mikao Usui met de 5 Reiki Principes

  1. niet boos of geërgerd zijn.
  2. me geen zorgen maken.
  3. dankbaar zijn voor alles wat op mijn pad komt.
  4. werken met toewijding.
  5. vriendelijk zijn tegen iedereen.

Als je deze principes in acht neemt zul je vrede en balans vinden.

Verlichting

Dus Reiki is eigenlijk een pad naar Verlichting, zoals beschreven in het Boeddhisme. Verlichting is een bewustzijnsstaat, waarin je de volledige waarheid ziet en begrijpt. Het is een eenheidsstaat, waarin je de eenheid van alles ervaart. Ook vindt je daar een enorme rust en acceptatie.

Lees verder op de pagina Reiki cursussen.

Kijk op reikicursusrotterdam.nl voor meer info over de Reiki Geschiedenis en de 5 Reiki Principes.

Wil je meer weten over Reiki en Verlichting? En hoe je rust en balans in je leven kunt krijgen? Zou je altijd wel een ‘handje willen kunnen helpen’? En kunnen helen? Volg dan een Reiki cursus bij Change of Perspective en neem contact op!

Contact

Interesse? Vragen? Aanmelden?
Neem contact op met Change of Perspective!